3 Şubat 2018 Cumartesi

Millennium Bridge/Millenium Koprusu

Londra'da Thames Nehri üzerinde bulunan bu köprü sadece yayalara açıktır. Özellikle gece bir kıyıdan diğerine geçerken, ışıklar içindeki Londra daha bir güzel, daha sevilesi bir yer haline gelir. Bir tafinda Blackfriars Köprüsü diğer tarafında Sounthwark köprüsü vardır ki diğer köprüler de çok uzakta değildir aslında.


Buradan yürüyerek Waterloo Koprusune yada London Bridge'e gidebilmeniz çok fazla zamanınızı almayacaktır. Şehrin Bankside tarafını şehir merkezine baglayan koprulerden  biri olan  Millennium Köprüsünün bir tarafinda Tate Modern diğer tarafında ise kisa bir yuruyusle ulasabileceginiz St. Paul Katedrali bulunmaktadır.



Londra'ya yolunuz duserse once Tate Modern'e gidp ilginç modern sanat eserlerini gördükten sonra bu köprüden St. Paul'un devasa kubbesi ve yapısının bir kısmını  da bulundugu Londra manzarasini izleyerek Thames nehrini geçmek inanılmaz güzel ve keyifli zaman geçirmenizi saglayacaktir. Eğer kis aylarında bu tecrübeyi yaşayacaksınız sıcak hir kahve veya sıcak cikolatanizla köprünün tadını çıkararak yurumenizi tavsiye ederim.

Sevgiler