1 Aralık 2017 Cuma

INGILTERE'DE OGRENCI OLMAK

Ingiltere bir çok öğrencinin hayalini kurduğu bir ülke, eğitim kalitesi ve yaşam kalitesi Turkiye'ye göre çok iyi olmasi burayi cazip hale getiriyor elbette. Fakat bunun yaninda dezavantajları da var bu güzel ülkenin. Bunlardan en  önemlisi para.. Evet arkadaşlar ciddi anlamda pahalı bir ülke, hele su anda 1 paund 5.30 TL civariyken burada ogrenci olarak yaşamak çok zor.

Eğer çalışma izniniz varsa is bularak bu durumu hafifletebilirsiniz, izniniz yoksa da is bulmanız mümkün elbette fakat saatine daha düşük ücret alarak ve genelde Türk resorantlarinda veya tabiki kebapcilarinda is bulabilirsiniz.

Ikinci en önemli faktör soğuk arkadaşlar, evet soğuk hem de çok soğuk, evler eski olduğu için çoğunlukla pek isinmiyor. Sıcağı seven biriyseniz evde de usume ihtimaliniz var ne yazik ki. Bu kadar soğuk olmasına rağmen bugün (1 Aralik) benim gordugum gibi dışarıda hava 4 derece iken yazlık bantli ayakkabıları ve mini eteğiyle yanınızdan bir kız geçebilir sasirmayin:) Buradaki insanlar usumuyorlar mi nedir yazlık bez ayakkabılarıyla corapsiz dolaşıyorlar ortalıkta, sizde onlar gibi Aralıkta yazı yasayanlardansaniz soğukla hiç sorun yasamayacaksiniz:)

Gelelim insanlar hakkındaki düşüncelerime, dışarda ingilizden çok farklı ülkelerden insanlarla karşılaşmaniz daha muhtemel, metroda bile etrafınıza şöyle bir baktığınızda nerdeyse vagondaki kişilerin en az yarısının veya daha fazlasının farklı ülkelerden gelen insanlardan olustugunu göreceksiniz. Ingilizler kibar insanlar, fakat her türde  insanla karsilasabileceginiz bir yer burası o yüzden herşeye hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.

Herşeye ragmen  bu güzel deneyimi eğer imkanınız varsa tecrübe etmenizi tavsiye ediyorum. Bu tür tecrübeler her zaman güzeldir ve sizi mutlaka gelistirecektir.

Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder