12 Aralık 2017 Salı

Nothing Hill - Portobello Market

Londra'nin bu ünlü pazarına Nothing Hill Gate durağından kısa bir yürüyüşle ulaşmanız mümkün. Yururken karsiniza cikan sirin mi sirin Victoria tarzi evler de ayrica gorulmeye deger, onunde fotograf ceken turistlerden firsat bulabilirseniz bu evlerden  birinin onunde sizde fotograf cektirebilirsiniz.



Her cumartesi açık olan pazarda daha çok antika eşyalar satılmakta. Bu pazarda bulunan antikalar takı, para, tabak, çanak çömlek, çatal bucak da olabilir, eski fotoğraflar, el yazısı metinler, sekizler de olabilir, 50-60 yıl önce kullanılan fotoğraf makinaları, dürbünle de olabilir. Çok renkli ve kalabalık olan caddenin farklı köşelerinde sokak sanatçılarının performansları da caddeye ayrı bir hareket katıyor.


Pazardaki fiyatlar da cesitlilik arz ediyor ama her keseye uygun  bir şeyler bulunabilmesi mümkün bu pazarda. Fiyatlar hakkında fikir olması açısından  ornek vermek gerekirse; kehribar taşlı yüzük 8 paund, eski fotoğraf makineleri 60-80 paund civarı. Buraya kadar gelmisken ani olarak saklamak icin 5 paunda 1850'lerden  kalma el yazmasi bir sayfa da satin alabilirsiniz:) Tabi bunun yanında goz alıcı isiltisiyla dikkat çeken bazı dükkânlar var ki bunlarin bizim kapalıçarşı kıvamında belli kolleksiyonerlere hitap ettiği çok bariz anlaşılmaktadır.

Eğer acikirsaniz da pazarın sonlarına doğru kurulan (ne güzel bir pazarlama taktigi) tezgahlardan degisik kulturlere ait ki doner de buna dahil:) yerel yemeklerden tadabilirsiniz. Ayrica ara ara karşınıza çıkacak olan tezgahlarda portabello krebi satıyorlar, elbette bildiğimiz krepten farkı yok ama buraya kadar geldik ağzımız tatlansin derseniz bunu da tercih edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun herkese,  iyi gezmeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder