4 Aralık 2017 Pazartesi

National Gallery

Tarafalgar Meydaninda bulunan bu tarihi bina disardan bakildiginda ozellikle geceleri isiklandirilmis halde cok ihtisamli duruyor. Icinde ise dunyanin en iyi ressamlarinin bulundugu tablolar yer aliyor. Bunlardan bazilari Van Gogh "Sunflowers" isimli eseri, Rubens'in "Samson ve Delilah" tablosu, Turner'in "Rain, steam and speed" isimli eseri ve Valesquez'in "Aynadaki Venus" isimli basyapiti burada sergileniyor.


Van Gogh'un bu saheserine o kadar yakından  bakıyorsunuz ki fırça darbelerini, renklerin  geçişini çok net gorebiliyorsunuz.


Tabi ki sadece bu isimlerden ibaret değil müzede Da Vinci'den Picasso'ya, Van Yek'dan Goya'ya, Manet'den Matisse'e bir çok ressamın tabloları bulunuyor.

Muze icindeki her bir odaya1'den  66'ya kadar numara vermişler, bazı odaların ayrıca yapımında katkısı bulunan hayırseverlerin adları da yer almakta, bu isimlerden bazıları Yves Saint Laurent, Rothschild gibi unlu aileler veya kişilerden oluşuyor.

Tabloların dönemleri ise 1200 yıllarından 1930'lara kadar uzanıyor, ki bence müzeyi sistematik bir şekilde gezmek isterseniz 1200'lu yıllardan başlayan 66 numaralı odadan geriye doğru giderseniz bunu başarmış olacaksınız.


Son olarak görmeye değer bir eser de bizi çok yakından ilgilendiren Geçitle Bellini'ye ait Fatih tablosudur ki, görmeden fonmemeniz gerektiğini hatirlatirim.

Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder