1 Aralık 2017 Cuma

LONDRA METROSU

Londra metro ağı karmaşık fakat çok da kullanislidir. Londra'nin neresine gitmek isterseniz isteyin metroyla çok rahat ulaşırsınız. Çoğu hattın trenleri eskidir fakat hızlı bir şekilde ulaşım için metroyu tercih etmenizi öneririm. Asagida da görüldüğü gibi her hattın ayrı bir rengi ve adı vardır.




Londra şehri içerisinde bir yerden bir yere giderken tek bir hat kullanmak yetmeyeyebilir o zaman aktarma yapmak gerekecektir. Peki bunu nasıl yapacağız örneğin Heathrow havaalanindan Tottenham Hale'e gitmek istersek nasıl gideceğiz? Bunun icin yukaridaki metro ağı haritasını okumak, durakları ve hatları takip etmek yeterli olacaktır.

Soyle ki; öncelikle Heathrow'dan kalkan tek metro hatti olan Picadilly Line'a binmeliyim, ardından Tottenham Hale durağına gidebilmek için buradan geçen Victoria hattına geçiş yapmam gerekir ki bu iki hattın ortak durağı olan Green Park durağında inip diger hatta gecis yapabilirim. Burada dikkat etmeniz gereken yanlış yöne giden hatta binmemeniz ki bunun içinde gideceğiniz yönün dudaklarının yazdığı tabelayı görüp o yöne sapmaniz yeterli olacaktır.

Istanbul'da yaşayanlar ufak da olsa aktarmalara alışık fakat diğer illerde oturan arkadaşlara ilk başta biraz zor gelebilir ancak kisa sürede cozeceginizden eminim, Londra'da en kolay şey ulaşım, bu şehirde metro ağını çözerseniz kaybolma ihtimaliniz sıfır, bu sayede içiniz rahat bir şekilde Londra'yi rahatlıkla gezebilirsiniz.

Bir sonraki yazida gorusmek uzere, sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder